Podatki o podjetju

TREND KM, vizažistka, Marinka Korez Jus s.p.
Tržec 52, 2284 Videm pri Ptuju, Slovenija
Matična številka: 8783004000
Davčna številka: 77805640
Zavezanec za DDV: Ne
E- poštni naslov: info@trendkm.com
O podjetju: Podjetje Trendkm s.p. se ukvarja spletno prodajo oblačil, modnih dodatkov in kozmetike.

Splošni del

Splošni pogoji poslovanja

 1.  Splošni pogoji poslovanja (v nadaljevanju splošni pogoji) podjetja Trendkm, Marinka Korez Jus s.p. (v nadaljevanju Trendkm) so sestavni del vseh pogodb med Trendkm in kupci izdelkov (v nadaljevanju tudi: stranke), ki poslujejo z Trendkm.
 2. Določila splošnih pogojev se uporabljajo tudi za vse ponudbe, predračune, predpogodbe, pravno-poslovne izjave in druge storitve, ki izhajajo iz poslovanja med Trendkm in stranko. 
 3. Predmetni splošni pogoji poslovanja so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR), vsakokrat veljavnim zakonom o varstvu osebnih podatkov in Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).
 4. Predmetni splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine Trendkm, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine, ter urejajo odnos med Trendkm in stranko. 
 5. Uporaba pojmov: 
  • Stranka je fizična ali pravna oseba, ki je v pravno-poslovnem razmerju z Trendkm, ne glede na njeno pravno ali statusno obliko.
  • Potrošnik je vsaka stranka, ki je fizična oseba in pridobiva ali uporablja blago ali storitve Trendkm za osebne namene oziroma za namene izven svoje poklicne ali pridobitne dejavnosti. 
  • Ponudba je enoten izraz za ponudbo v raznovrstnih oblikah, predračun ali drugo obliko predloga za sklenitev pogodbe, ki ga Trendkm ponudi stranki.
  • Pogodba je sporazum v pisni obliki, ki je sklenjen med Trendkm in stranko. Za sklenitev pogodbe se šteje tudi ponudba ali predračun, ki ga Trendkm pošlje stranki in ga stranka sprejme oziroma potrdi. Predmetni splošni pogoji so sestavni del vsake pogodbe.
  • Predmet pogodbe je blago iz prodajnega kataloga Trendkm.
 6. Glede obveščanja stranke o dobavi, sklenitvi, odstopu ali spremembi pogodbe in vseh drugih informacij velja oddajna teorija. To pomeni, da se za dan obvestitve stranke šteje datum, ko Trendkm odpošlje obvestilo po komunikacijskem mediju.
 7. Vsa obvestila strankam, ki se nanašajo na dobavo predmeta pogodbe, sklenitev ali odstop od pogodbe ter druge informacije daje Trendkm preko elektronske pošte na naslov, ki ga je posredovala stranka.
 8. Trendkm se zavezuje, da bo v vsakem trenutku na svoji spletni strani nudila sledeče informacije:
  • podatke o identiteti podjetja (ime podjetja, sedež, matična in davčna številka),
  • kontaktne podatke (e-poštni naslov, telefonska številka),
  • informacije o osnovnih lastnostih izdelkov in storitev (vključno z informacijami o po-nakupnih storitvah in jamstvih),
  • informacije o dobavljivosti izdelkov,
  • dobavne pogoje (način, lokacija in datum dobave),
  • nedvoumno navedene cene, vključno s podatki o dodatnih davčnih in transportnih stroških,
  • plačilne in dobavne metode,
  • obdobje veljavnosti ponudbe,
  • pogoje in roke za odstop od pogodbe,
  • seznanitev z odgovornostjo za stvarne napake in
  • podatke o pritožbenem postopku.
 9. Trendkm se zavezuje, da ne bo postavljala nobenih pogodbenih pogojev, ki bi bili nepošteni do potrošnika, v skladu z določbami ZVPot. Nepošteni pogodbeni pogoji so nični.
 10. Delovni čas Trendkm je: ponedeljek–petek: 8h do 17h; sobota: 8h do 13h; Nedelje in prazniki zaprto.

Registracija in postopek nakupa

Registracija uporabnika pri naročilu in nakupu ni potrebna. Pomeni, da naročilo oz nakup lahko izvede brez registracije.

Postopek nakupa se zaključi s klikom na gumb “Oddaj naročilo”. Stranka odda obvezujoče naročilo glede izdelkov v spletni nakupovalni košarici. Potrditev prejema naročila se izda takoj po oddaji naročila in ne predstavlja sprejema pogodbe. Strankino naročilo lahko sprejmemo tako, da pošljemo potrdilo o prejemu naročila prek elektronske pošte ali pa z odpošiljanjem izdelkov v roku dveh dni.

Način plačila je lahko po predračunu (poslan na e-pošto), z gotovino ob dostavi pošiljke (po povzetju), kreditne kartice (MasterCard in Visa), debetne kartice.

Po opravljenem naročilu boste po elektronski pošti prejeli obvestilo o vašem naročilu. V kolikor ste izbrali način plačila po predračunu, vam bo prav tako poslan v e-pošti.

V kolikor se stranka oz uporabnik spletne strani Trendkm želi registrirati je to mogoče kadarkoli želi. V desnem zgornjem kotu je ikona v obliki osebka. S klikom na ikonu se pojavi okno v katerem se izbere “Registracija”. Ko uporabnik izpolni vse podatke (uporabniško ime, e-pošta, geslo) lahko začne uporabljat administrativni del spletne trgovine Trendkm. V administrativnem delu ima vpogled v svoja naročila, stanje o naročilu, osebni podatki, itd…

Cene

Cene so v EUR in vključujejo zakonsko določen DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti, razen v primeru akcij, ko je veljavnost ponudbe posebej označena.

Načini plačila

Plačilo se lahko v osnovi izvede po predračuna (poslan na e-pošto), kreditne kartice (MasterCard in Visa), debetne kartice ali v gotovini ob dostavi pošiljke. Pri takojšnjem plačilu ni popustov v gotovini.

Plačilo po predračunu

Stranka izvede nakazilo na TRR račun, po prejetju predračuna na e-poštni naslov. Ko stranka odda naročilo na spletni strani podjetja Trendkm, bo prejela e-pošto z navodili za nakazilo plačila preko TRR.

Plačilo s kreditno kartico

Plačilo se izvede takoj med postopkom naročanja in sicer tako, da stranka vnese podatke o svoji kreditni kartici. Po odpremi naročila bo strankina kreditna kartica bremenjena za dejanski znesek računa, potem ko bodo odšteti vsi popusti, boni, itd.

Plačilo v gotovini ob dostavi (po povzetju)

Plačilo za blago bo izvedeno v gotovini ob dostavi paketa v znesku, navedenem na računu.

Cena dostave

Naročilo pri podjetju Trendkm v vrednosti 40 eur ali več bo dostavljeno brezplačno. V nasprotnem primeru se dostava plača 3.5 eur. Vsa naročila, ki bodo naročena do 14. ure (pon-pet), bodo še istega dne oddana na pošto.

Pravica do odstopa od naročila

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga. Po določbi 43.d. člena ZVPot mora potrošnik blago vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bila za to kriva stranka. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Edini strošek, ki bremeni stranko v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Slednjega mora vrniti podjetju Trendkm najkasneje v štirinajstih (14) dneh od sporočila o odstopu, nepoškodovano in v nespremenjeni količini. Možnost vračila ne velja za že uporabljene artikle. Blago mora biti obvezno vrnjeno v originalni embalaži. Morebitne stroške vračila krije kupec.

O nameravanem vračilu nas lahko kupec najkasneje v 14-ih dneh od prejetja blaga obvestiti  na kontaktni e-naslov info@trendkm.com. Na tej POVEZAVI je obrazec, ki ga mora stranka izpolniti in priložiti k pošiljki.

Reklamacije, pritožbe in informacije 

V primeru reklamacije ali dodatnih informacij v povezavi s storitvami Trendkm, nas lahko kontaktirate preko elektronske pošte info@trendkm.com

Politika zasebnosti

Osebni podatki uporabnikov naše spletne trgovine, je področje, kateremu v skladu z zakonodajo in normami poskrbimo, da dosegamo vse standarde, in s tem zagotovimo varno brskanje po spletni strani oz. spletni trgovini.

Upravitelj spletne trgovine Trendkm s.p., je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov.

Pritožbe in spori

Morebitni spori se rešujejo sporazumno. Če do sporazumnega dogovora ne pride, se spori rešujejo na pristojnem sodišču na Ptuju.

Trednkm spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov, obligacijske predpise in druge predpise, ki urejajo ponujanje blaga in storitev preko svetovnega spleta. Trendkm se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožbo je možno oddati preko elektronske pošte info@trendkm.com.

Trendkm bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo in uporabniku spletnega mesta sporočil, kako dolgo jo bo obravnaval ter ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Trendkm se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da stranka ne sproži spora pred sodiščem. Zato se Trendkm prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Tržec, 1.1.2020